Marjan Zupančič na “potepu” po Julijcih…

V nedeljo je Marjan dan začel v Vratih. Spremljala sta ga Franci Teraž in Goran Kuhar, del poti sta ga pospremila tudi Klemen Triler in Nejc Kuhar. Nedeljsko etapo je zaključil na Vršiču.
Včeraj ob 4h zjutraj je nadaljeval svojo pot proti Ankaranu. Že na Vršiču ga je pričakal glavni spremljevalec tega dne Mirko Janjatovič, ki se je dan prej udeležil maratona ob Vrbskem jezeru. Ob 7h zjutraj sta bila nekaj minut po veličastnem sončnem vzhodu na vrhu Jalovca. Ker je vzpon v začetnem delu potekal še v temi oz. soju čelnih svetilk, se nista odločila za direktno varianto prek stene Goličice, ampak mimo Zavetišča pod Špičko. Na zavetišče sta tudi sestopila in se spustila v Zadnjo Trento do Koče pri izviru Soče, kjer sta bila malo pred 9. uro. Tam ga je pričakal Valentin s pijačo, sendviči in drugo opremo. Nato je Marjan nadaljeval po cesti do 50. ovinka, kjer se odcepi cesta za dolino Zadnjica. Nekoliko višje po dolini, naprej od zapornice, ju je čakala Špela Zupan in skupaj so krenili na Prehodavce, kjer jih je sprejel prijazen oskrbnik. Nato so nadaljevali do Sedmerih jezer in Koče pod Bogatinom, kjer sta si Marjan in Špela privoščila odlične špagete pri prijazni oskrbnici, Mirko pa je tu zaključil 11,5 ur dolgo spremstvo in nošnjo nahrbnika, zato si je privoščil zasluženo pivo. Vmes, dokler je bil signal, se je Špela izkazala kot dobra organizatorka Marjanove podpore, saj ni imel nobenega spremljevalca od Krnskih jezer naprej.

Špela Zupan: “Sama sem planirala spremstvo od Trente do Krnskih. Ker je Mirko zapuščal Marjana pri Koči pod Bogatinom, sem vedela, da bom od tam naprej tudi šerpa, kar mi do Krnskih jezer ni predstavljalo nobene težave, vedela pa sem, da nama lahko tempo proti Krnu zaradi moje utrujenosti močno pade. Marjan se je namreč izvrstno počutil in je imel željo nadaljevati vse do planine Razor, morda še naprej. Zato sem hitro začela klicati tekaške kolege, če bi bil kdo pripravljen za spremstvo. Če ne bi nikogar našla, bi pač ostala z Marjanom, a tempo bi bil gotovo malo počasnejši kot z nekom, s svežimi močmi. K sreči je bil turnosmučarski in tekaški kolega Jure Šuligoj doma in takoj navdušen nad mojo prošnjo. Tako naju je pričakal pri Domu pri Krnskih jezerih in hitro sta odšla naprej. Sama sem jima sledila še malo višje od Krnskega jezera, da sem naredila še nekaj fotografij, nato pa se spustila v Lepeno in vrnila v Trento.”

Marjan je nato z Juretom dosegel še zadnji dvatisočak na SPP – Krn, z njegovega vrha pa sta nadaljevala pot na planino Razor. Tam se bo Marjan odločil ali bo prespal ali nadaljeval še ponoči, počuti se sicer zelo dobro, je pa njegova odločitev odvisna tudi od poslabšanja vremena. Z Juretom jih je ujel dež in sta prespala na planini Razor.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJ (Foto: Špela Zupan)

VIDEO 5. dne SPP:

3 Odgovori na Marjan Zupančič na “potepu” po Julijcih…

Dodaj odgovor


Turna anketa
Trenutno ni na voljo nove ankete.


Arhiv novic