Marjan Zupančič se je danes poslovil še od Karavank

Marjan Zupančič je po včerajšnjem dnevu v Kamniško-Savinjskih Alpah zvečer z Žanom Karničarjem prispel do Doma na Kališču, kjer je prespal. Danes, 17. avgusta, je na pot zopet krenil že ob 4.10 v spremstvu klubskih kolegov iz KGT Papež Metoda Bregarja in njegovega sina, odličnega gorskega tekača, Gašperja Bregarja. Najprej so se povzpeli na Storžič, nato pa nadaljevali s spustom do Doma pod Storžičem, kjer se jim je pridružil še Uroš Rozman. Skupaj so se vzpeli na Kriško goro, od koder so se spustili v Tržič. Bregarja sta odšla domov, Marjanu pa se je pridružil Luka Mihelič, član ekipe Turni.si.

Ko so dosegli Dobrčo, se je Uroš poslovil, zamenjal pa ga je Bojan Ambrožič, ki ga je spremljal že prvi dan. Pot je Bojan podrobneje opisal na svojem blogu, zopet pa je prevzel tudi vlogo fotoreporterja in posnel odlične fotografije. Do Begunjščice se je spremstvo še povečalo, saj jih je na planini Prevala pričakal Žiga Klemše. Z vrha Begunjščice je sledil ekspresni spust po Šentanskem plazu do Zelenice, kjer ga je pričakala pestra druščina tekaških kolegov, med njimi tudi Matjaž Mikloša – Majk, ki je prevzel vlogo spremljevalca do večernih ur.

Do Prešernove koče na Stolu jima je družbo delal tudi Bojan Ambrožič, od tam pa zavil v dolino, medtem ko sta Marjan in Majk nadaljevala proti Golici ter zvečer prispela v Dovje. Tam ga je pričakal Franci Teraž in ga pospremil še do žiga v Aljaževem domu v Vratih. S tem bo Marjan tudi zaključil današnjo etapo ter s Teražem jutri navsezgodaj krenil na Triglav, z njegovega vrha pa ob dobri vidljivosti že videl cilj v Ankaranu.

1 Odgovor na Marjan Zupančič se je danes poslovil še od Karavank

Dodaj odgovor


Turna anketa
Trenutno ni na voljo nove ankete.


Arhiv novic