Ratitovec osvojila Mateja in Mitja Kosovelj

Včeraj, 2. junija, so organizatorji iz AD Železniki izpeljali drugo pokalno tekmo za Pokal Slovenije Tek na Ratitovec, ki je hkrati štela tudi za državno prvenstvo v vzponu. Tekma je bila tudi izbirna za evropsko prvenstvo v gorskih tekih, ki bo na sporedu v prvem julijskem vikendu v Bolgariji.

Med moškimi, ki so štartali v Železnikih in opravili z 12 km dolgo progo in 1184 višinskimi metri, je s časom 1:05:26 prepričljivo zmagal Mitja Kosovelj (KGT Papež). Drugi je bil Simon Alič (ŠD Nanos), tretji pa Gašper Bregar (KGT Papež). Odlično se je odrezal tudi Bojan Ambrožič (KGT Papež), ki si je z osvojenim 4. mestom prislužil vstopnico za evropsko prvenstvo, o teku pa se razpisal na svojem blogu. Na tokrat nehvaležnem petem mestu pa je tekmo končal Domen Zupan (KGT Papež), ki se po lanski zaradi poškodbe izpuščeni sezoni uspešno vrača med gorske tekače.

Ženske so imele tako kot mladinci štart v Podlonku in pred seboj 7,3 km proge z 872 višinskimi metri. Najhitreje je do Koče na Ratitovcu pritekla Mateja Kosovelj (ŠD Nanos Podnanos) in se s časom 49:11 kljub izredno težkim blatnim razmeram približala svojemu rekordu proge iz leta 2008, ki znaša 48:48. Druga je v cilj pritekla Lucija Krkoč (ŠD Nanos Podnanos) s prav tako odličnim časom 52:45, tretje in četrto mesto pa sta osvojili Andreja Godec (AD Štajerska) in Daneja Grandovec (AD Štajerska).

Pri mladincih, ki so opravili z enako traso kot članice in vetranke, je bil s časom 47:28 tokrat najhitrejši Rok Bratina (KD Sloga), sledila sta mu Anže Božič in Jošt Lapajne (oba KGT Papež).

Mladinke so štartale še nekoliko višje v vasi Prtovč in do cilja pri Koči na Ratitovcu jih je čakalo 3,8 km in 629 višinskih metrov. Najhitrejša je bila Sara Jesenko (ŠD Tabor Žiri), sledili sta ji Đurđica Pelić in Anita Klemenčič (obe TK Šmarnogorska naveza).

Hkrati z mladinkami so štartali tudi udeleženci ekipnega teka in rekreativnega teka na Ratitovec.

Vsi rezultati so dostopni na povezavi >>>

Naslovna fotografija: Vilko Božič

1 Odgovor na Ratitovec osvojila Mateja in Mitja Kosovelj

Dodaj odgovor


Turna anketa
Trenutno ni na voljo nove ankete.


Arhiv novic