Neuvrščeni

Državno prvenstvo tekmovalnih turnih smučarjev!

V nedeljo, 11. 1. 2015, je na Zelenici potekalo državno prvenstvo v vzponu. Tekmovalci in tekmovalke so imeli letos zaradi pomladanskih razmer nekoliko daljšo traso, saj je vzpon do planinskega doma na Zelenici vseskozi potekal po servisni cesti. Za konec pa je organizator TSK Olimpik cilj postavil še nekoliko višje kot pretekla leta.

Med člani so razvrstitve podobne kot že nekaj let. Najhitrejši je zopet bil Nejc Kuhar (TTSO Jezersko), sledil mu je Matjaž Mikloša (TSK Olimpik), kmalu za njim pa je v cilj pridrvel Klemen Triler (TSK Olimpik).

Nejc Kuhar: Na državnih prvenstvih v vzponu smo v zadnjih letih že vajeni odjug, tako da nas le ta tudi letos ni presenetila. Ko smo lani mislili, da manj snega že ne more biti, smo dobili takoj potrditev, da je lahko še slabše :)
Kljub snežnim in vremenskim razmeram je organizatorju TSK Olimpik uspelo izpeljati klasično traso iz Ljubelja do vrha vlečnice Triangel. Kljub klavrni zimi je bila udeležba bržkone najštevilčnejša doslej na tekmah v vzponu, saj se nas je zbralo blizu 50 tekmovalcev. Zato najprej čestitke vsem udeležencem, ki so se opogumili in spopadli najprej s samim seboj in, kolikor je moči ostalo, nato še s konkurenco.
Zame je bila to druga tekma sezone in ne pomnim, kdaj v zadnjih letih sem imel sredi januarja na spisku tako malo tekem … verjetno nikdar odkar tekmujem. Razlog je predvsem v odpovedi številnih tekmovanj, saj praktično po celotnih Alpah primanjkuje snega. Tekme odpovedujejo eno za drugo in tudi do konca januarja ne kaže, da bomo izven smučišč kaj dosti tekmovali. Nadaljevanje!

Jure Šuligoj: V kolikor bi mi pred zimsko sezono dejali, da bo moja prva tekma 11. januarja bi vam suvereno odgovoril: “Seveda al pa 1. aprila …”, kajti turne tekme se začnejo že kmalu konec novembra. A to zimo nam začetek ni tako usojen in po vsej Alpah ni nekih pravih razmer in tekme odpadajo eno za drugo. A ne glejmo tako negativno na vse skupaj, kajti moramo biti zadovoljni s tem, kar imamo! In tako se je danes v oblačnem vremenu in za ta letni čas zelo visokimi temperaturami odvila prva tekma slovenskega pokala in hkrati štela še za državno prvenstvo v vzponu. Tekma mi je bila v prvotnem pomenu dober trening in pokazatelj trenutne pripravljenosti, kajti nimam občutkov, kako dobro sem trenutno pripravljen, a na treningih čutim, da je sama pripravljenost trenutno na višjem nivoju kot lani, manjka mi samo še kakšna tekma ,da spet pridem v tekmovalni ritem. Nadaljevanje!

V veteranski kategoriji še vedno močno vodi Tone Karničar (GRS Jezersko), na drugo mesto pa se je uvrstil novinec Rolando Lipar (TSK Olimpik), tretji je bil Milan Šenk (GRS Jezersko).

V veselje je poročati o zelo dobro zastopani ženski kategoriji. Na štartu je bilo kar sedem tekmovalk, kar v slovenskem tekmovalnem turnem smučanju ni običaj. Slavila je Karmen Klančnik (TSK Olimpik), druga je bila Špela Zupan (TSK Olimpik), tretja pa Dagarin Meta (Vaitapu).

Med mladici je po hitrosti in velikosti slavil Matej Merlak (AO Kranj), drugi je bil smučarski tekač Jure Zidar (TSK Olimpik), tretji pa Osolnik Tilen (TSK Olimpik).

Veseli smo bili super vzdušja, zelo dobrega obiska tekmovalcev, veliko novih obrazov in pa seveda odlične organizacije!

CELOTNI REZULTATI!!!

 

Naslovna fotografija: Bojan Ambrožič

3. Storžič Vertikal KM – 27.9.2014

Pregovor pravi, da gre v tretje rado in glede vremena se je ta pregovor na 3. izvedbi najstrmejšega gorskega teka pri nas uresničil. Lepa druščina tekmovalcev je bila deležna lepega jesenskega dneva in prav takih razgledov s cilja, zaradi katerih smo ga tja postavili.

Prijavljenih je bilo 75 tekmovalcev, štartalo jih je na koncu 64 in prav vsi so uspešno premagali vertikalo in se varno spustili nazaj v dolino. Letos smo organizatorji uvedli kar nekaj novosti. Prva je bila vrv, ki je na dveh mestih tekmovalcem olajšala vzpon. Po komentarjih je marsikomu prišla prav in mogoče jo bomo drugo leto potegnili še kakšen meter več. Večina je bila zelo navdušena tudi nad ‘okrepčevalnico pr Loni’ na polovici proge, tako da tudi to zagotovo  ostaja prihodnje leto. S samo orientacijo verjetno nihče ni imel težav, saj smo po lanskih pripetljajih letos zelo dobro označili tudi dostop do štarta. Verjetno pa je še nekaj rezerve v postrežbi v Gamsovem raju, na kar pa nimamo prav veliko vpliva.

Prvi tekmovalec je štartal točno ob 10. uri, nato pa v razmaku 30 sec do zadnjega ob 10h 40min. Kmalu zatem je prvi že prišel v cilj na Malem Storžiču, za njim pa hitro tudi vsi ostali. Lepo je bilo spremljati zadovoljne in izmučene obraze po prihodu v cilj. Tudi marsikateri komentar bi bilo zabavno posneti. Od prvega do zadnjega pa so bili vsi navdušeni nad razgledi, predvsem tisti, ki so tam stali prvič. Najhitrejša med ženskami je bila Jana Bratina, ki je s časom 43′ 51” konkurirala tudi marsikateremu moškemu, hkrati pa prejšnji rekord Špele Zupan popravila za skoraj 5 minut. Med člani je suvereno slavil Simon Alič,  ki pa je s časom 34′ 37”, za rekordom Nejca Kuharja izpred dveh let zaostal za 58”.

Malice in razglasitev rezultatov je potekala v Gamsovem raju na toplem soncu in ob temeljiti analizi tekme.

Organizatorji se zahvaljujemo vsem prostovoljcem, ki so pomagali pri izvedbi tekme: puncam ob prijavi, časomerilcem, puncam na okrepčevalnicah in seveda GRS ekipi Kranja,

Posebna hvala pa vsem donatorjem, ki so poskrbeli za polne vrečke ob prijavi in lepe praktične nagrade na podelitvi.

  • naglavne trakove in Buff-e v vrečki je prispeval Dynafit
  • koledarje, svetilke in tisk trakov je prispeval Jošt d.o.o.
  • vrečke in bidone Šport 11/11
  • na cilju ste se lahko okrepčali z energijskimi ploščicami Mule Bar
  • lepe praktične nagrade na podelitvi pa LaSportiva

Hvala vsem tekmovalcem za udeležbo in se vidimo prihodnje leto zadnji vikend septembra.

CELOTNI REZULTATI

Slike FB Marjan in Miha Rekar:

Start

Sredina (Janez)

Cilj

Video cilj

 

storzic2014-2

 

Uspešna sobota za naše tekače!

Včeraj je v češkem skakalnem centru Harrachov potekekalo temovanje Redbull 400. Specialist za takšna tekmovanja Matjaž Mikloša – Majk je zasedel perfektno prvo mesto! Na drugo mesto se je uvrstil nekdanji kolesar, sedaj odličen gorski tekač Simon Novak. Martin Koželj je bil enajsti, Jasmina Klančnik pa je med ženskami zasedla deveto mesto.

Matjaž Mikloša – Majk: Super tekma, organizacija na nivoju. V kvalifikacijah sem koncal kot drugi. V finalu sem zacel kar pocasi ter na mizo prisel kot peti potem pa prestavil v visjo ter polovil vse pred mano, pocutil sem se odlicno. Cestitke tudi Simonu Novaku za odlicno drugo mesto, Martin Kozelj je koncal kot enajsti, Jasmina pa je koncala na odlicnem desetem mestu.

Ob morju, točneje na hrvaški Učki pa je potekal 2. Učka trail. Zasedba slovenskih tekačev je bila res velika. Na razdalji 41 km je z novim rekordom 4:11:26 slavil neutrudni Marjan Zupančič. Kmalu za njim je na drugo mesto pridrvel Dejan Grm 4:13:21. Boštjan Erjavšek je zasedel 7. mesto in Gregor Mlakar 10.

Na 21 kilometrski razdalji je zmagal Aljoša Smolnikar 2:10:56, Klemen Matkovič pa je s časom 2:15:51 zasedel tretje mesto.

V ženski kategoriji je na maratonski razdalji s časom 5:19:58 zmagala Katja Kegl, na polmaratonski razdalji pa je Tinkara Skamen Šerkezi s časom 2:45:58 zasedla drugo mesto.

Marjan Zupančič: Dolgi teki mi zadnje čase zelo ustrezajo. Zaradi tega se veliko udeležujem tekmovanj v sosednji Hrvaški. 4. oktobra se bom udeležil še 73 kilometrskega Valmar traila, potem pa za letos zaključim. Na današnji dirki sem se kar matral, vmes sem tudi padel. Dejan Grm me je dobro preganjal. presenečen sem bil nad njegovimi spusti. Vesel sem , da sem podrl rekord Tonija Venclja, ki je danes končal na 4. mestu. 

Boštjan Erjavšek: Lepa trasa, super vremenski pogoji, organizacija in označena kompletna proga vrhunsko!!! Kapo dol vsem organizatorjem, ker to da je bila cela trasa pokošena in super označena je pa odlično in seveda se drugo leto ponovno vidimo še prej pa se podamo še na Učka VERTIKAL.

Gregor Mlakar: Na tekmo na Učko se nas je odpravilo veliko število Slovencev saj je tekma v neposredni bližini Slovenije. Organizatorji pripravijo dve trasi in sicer traso blue kjer je treba premagati 25 km dolgo pot s 1250 višinskih metrov. Daljša trasa pa se imenuje green trasa in je potrebno na 42 kilometrski poti premagati kar 2350 višinskih metrov. Zanimivo je tudi da se sama tekma začne na morski obali pri nadmorski višini 0 metrov in gre na daljši trasi do najvišjega vrha Vojaka s 1401 metri nad morjem. Letošnja tekma je bila še posebej zanimiva saj je bila sama proga izjemno razmočena in je bilo na nekaterih odsekih potrbno zelo paziti.

 

Novi Suunto AMBIT

Nova Suunto AMBIT družina, ki izide letos septembra, predstavlja popoln paket za vsakogar, ki si želi kar največ kar lahko šport in z njim povezane pustolovščine ponudijo. Prvi pametni Bluetooth® inštrumenti so povezljivi z novo Suunto Movescount aplikacijo, urama Suunto Ambit3 Peak in Suunto Ambit3 Sport ter novim senzorjem za merjenje srčnega utripa.

Edinstvena ideja o prvi Suunto Ambit GPS uri, leta 2012, je bila združitev napredne funkcionalnosti pri avanturah na prostem z naprednimi funkcijami za športne aktivnosti. Z novimi Suunto Ambit3 Peak in Suunto Ambit3 Sport se ta tradicija nadaljuje: spremljanje treningov, ekstremnih avantur in vsakodnevnih aktivnosti s pomočjo ure. Sedaj lahko preprosto na svojemu pametnemu telefonu z novo brezplačno mobilno Suunto Movescount aplikacijo sproti pregledujete podatke, spreminjate nastavitve in brezžično delite aktivnosti, medtem ko ste na poti. Novo aplikacijo lahko uporabljate tudi kot samostojno orodje za sledenje in deljenje vaših dogodivščin.

Suunto Ambit3 GPS ure

Suunto Ambit3 Sport

Bodite drzni in združite ekstravagantnost z multi-športnimi aktivnostmi

Nova Suunto Ambit3 Sport je lahek ročni inštrument, ki združuje vse značilnosti potrebne za tek, plavanje, kolesarjenje in kombiniran trening. GPS zagotavlja točen tempo, navigacijo poti in sledenje, monitor srčnega utripa pa vam dopušča idealen trening. Poleg že znanih značilnosti Ambit2 S so novi poudarki za šport specifične funkcije, ki so naslednje:
Plavanje: kot zelo dolgo pričakovana nova značilnost, vam Ambit3 Sport beleži srčni utrip med plavanjem. Pas za merjenje srčnega utripa z novim Suunto Smart senzorjem, ki se prodaja skupaj z Ambit3 Sport HR, shrani vaš srčni utrip medtem ko plavate in ga prenese v vaš Ambit3 Sport takrat, ko zapustite vodo.
Čas okrevanja in nadzor aktivnosti: Ambit3 Sport nudi dnevno nadziranje dejavnosti za bolj natančen pregled vašega časa okrevanja.

 Eleganten zapestni računalnik je namenjen bolj zahtevnim in hkrati popolnoma vsakodnevnim uporabnikom, ki jim športna aktivnost pomeni čas za sprostitev in oddih. Nove drzne dizajnerske barvne kombinacije pa bodo prepričale tudi najzahtevnejše športne navdušence.

Ambit3 Peak

Ste pripravljeni na ekstremne avanture? Celovita izkušnja: vse za športe in pustolovščine

Ambit3 Peak, naslednik nagrajenega Suunto Ambit2, je novi vrhunski model Suunto Ambit družine. To je ura za resne avanturiste in športnike – združuje značilne Suunto funkcije za šport na prostem, kot so navigacija, podatki barometra, višinomer s FusedAltiTM, 3D kompas in druge funkcije. Vsebuje tudi vse ostale že opisane funkcionalnosti Ambit3 Sporta. Ambit3 Peak ima v primerjavi z Ambit3 Sport dvakrat daljše trajanje baterije (do 50 ur v GPS načinu), njen vzdržljiv dizajn s steklenimi vlakni, utrjenim ohišjem in obročem iz nerjavečega jekla, pa pripravi uro tudi na najtežje razmere in na kakršnokoli pustolovščino v vseh razmerah. Posebna različica Sapphire iz brušenega jekla ter kristalnega stekla dodaja še boljšo vzdržljivost in eleganco ob vsej svoji primarni funkcionalnosti.

Suunto Movescount aplikacija za pametne telefone. 

Nova brezplačna aplikacija, ki je samo jedro Suunto povezljive Ambit družine je samostojna aplikacija, ki omogoča, da lahko zelo enostavno sledite in delite svoje aktivnosti.

Obogatite, podoživite in delite svojo izkušnjo

Z aplikacijo Suunto Movescount App lahko fotografirate in s tem pokažete vašo trenutno hitrost, razdaljo in druge podrobnosti v sliki. Aplikacija predstavlja enkratno priložnost, da svoje dogodivščine pokažete svojim prijateljem na socialnih omrežjih. Enostavno samo z enim klikom lahko svoje gibanje pretvorite v Suunto film – animacijo vašega potovanja, vizualizirano z 3D mapo, kjer lahko najdete slike in pa najzanimivejše trenutke vaše poti. 

Suunto filme lahko celo ustvarite na podlagi preteklih aktivnosti, če so seveda shranjeni v Movescountu. Povezava Suunto Ambit3 ur s pametnim telefonom. Ko se Ambit3 ura enkrat poveže z aplikacijo Suunto Movescount App, se vaša GPS ura pretvori v več-funkcijsko pametno uro. Brezžično lahko naložite svoje aktivnosti, spremenite nastavitve ure in poskrbite, da so vaš čas in GPS podatki posodobljeni, ko ste na poti. Na uri lahko tudi prejemate klice in SMS obvestila, saj ne potrebujete prenehati s treningom, da bi videli, kdo vas kliče. Medtem ko kolesarite, lahko pritrdite svoj mobilni telefon na kolo in ga na ta način spremenite v drugi zaslon svoje ure.

Novi Suunto Smart senzor za spremljanje srčnega utripa

Suunto razkriva tudi novo rešitev za nadziranje srčnega utripa: Suunto Smart senzor. Senzor, ki zelo natančno in enostavno meri srčni utrip je zaradi svojega revolucionarnega dizajna najmanjši Bluetooth® Smart kompatibilni senzor za srčni utrip na svetu. Suunto Smart senzor se z uporabo Movesense™ tehnologije lahko pritrdi na nov Suuntov pas za merjenje srčnega utripa ali na drugo kompatibilno športno opremo. Če senzor pritrdite na Suuntov pas za merjenje srčnega utripa vam bo sedaj beležil tudi srčni utrip med plavanjem. Medtem ko boste plavali, se bo vaš srčni utrip shranil v senzor. Ko pa boste zapustili vodo, se bodo podatki brezžično prenesli na vašo Ambit3 uro ali na Sunntovo Movescout aplikacijo. Suunto Smart senzor s pasom bo priložen Ambit3 Peak in Ambit3 Sport HR različicama. Pas lahko kupite tudi posebej in ga uporabljate z aplikacijo Suunto Movescout, ali pa z drugimi Bluetooth Smart kompatibilnimi napravami.

Suunto Ambit3 Sport in Ambit3 Peak, kot tudi novi pas za merjenje srčnega utripa s Suunto Smart
senzorjem in brezplačno aplikacijo Suunto Movescout App bodo na voljo od septembra 2014 dalje.
Več podrobnosti o izdelkih najdete na Suunto.com.
Naj vas ekstremne avanture ne presenetijo – odkrivajte neodkrito s preciznim GPS sprejemnikom!

Z gorskimi kolesi na Blegoš

Lep pozdrav kolesarji in planinci!

Tisto pravo poletje, če temu letos sploh lahko rečemo, je mimo, nekaj kolesarske sezone pa je prav gotovo še pred nami. Marsikdo bo poskušal še ujeti kakšen dan za užitke na dveh kolesih.

Če ste še v elementu, ste v nedeljo 21.9.2014 vabljeni na Hotavlje oz. BLEGOŠ, kamor Vas Športno društvo Marmor Hotavlje, letos v sodelovanju s Kolesarsko zvezo Slovenije, vabi na že 16. vzpon z gorskimi kolesi za Veliko nagrado KRAS Sežana, ki bo sočasno veljal tudi kot DRŽAVNO PRVENSTVO SLOVENIJE, Občinsko prvenstvo občine Gorenja vas Poljane in kot zadnji-finalni v sklopu letos petega Pokala polanskih puklov, točkovanja kolesarskih vzponov-prireditev v Poljanski dolini na Gorenjskem.

Status prireditve veleva, da bo najboljšim kolesarjem v čast zaigrana slovenska Zdravljica, da bodo najboljši v znak zmagoslavja dvignili v zrak kraške PRŠUTE, predvsem pa, da bodo tudi ostali kolesarji in planinci deležni podpore in gostoljubja organizatorjev.

Na spodni povezavi vam je na voljo razpis prireditve, več o letošnjem kolesarskem prazniku na Blegošu pa na www.sdmh.si, kjer lahko spremljate tudi ostale aktivnosti društva, ki letos praznuje že 20 let dela za šport, rekreacijo, za ljudi, ki jim je zdrav slog življenja vodilo skozi življenje.

Vabljeni torej v nedeljo 21.septembra na BLEGOŠ, od koder seže pogled na pol Slovenije, vse do morja (ups, šola je, poletja ni več )!

RAZPIS

Niko Stržinar

v imenu organizatorja

Športnega društva Marmor Hotavlje

www.sdmh.si

Red Bull Dolomitenmann 2014

Na letošnji izvedbi lienškega adrenalinskega gladiatorstva smo imeli tudi dve ekipi iz slovenije. Ekipa I FEEL SLOVENIA  v postavi Nejc Kuhar (tek), Klemen Hančič (padalo), Matej Lovše (kolo) in Maks Frančeškin (kajak) je zasedla 10. mesto med profesionalci! Manjše presenečenje pa je bila ekipa SLO v postavi Rok Bratina (tek), Koren Zlatko (padalo), Kordez Robert (kolo) in Bijuklic Andrej (kajak). Med amaterji so osvojili 11. mesto v absolutni konkurenci pa 24. mesto!

Nejc Kuhar (I FEEL SLOVENIA): Za mano je še en Dolomiten Mann presežnikov, tekma vseh tekem. Z res super enakovredno ekipo Slovencev, smo osvojili 10.mesto med profiji in 11.absolutno. Cilj je delno dosežen, nekaj pa smo pustili še za prihodnje leto. Večjih težav nihče od nas ni imel, vsak pa je pustil še nekaj rezerve za prihodnje leto. Sam sem po začetnih 3km ravnine, ki sem jih pretekel sicer najbolje doslej, hitro pridobil nekaj mest in začel loviti tekmovalce pred sabo. Na začetku drugega dela, kjer se začne res prava strmina in od koder vsako leto do cilja pridobim kar nekaj mest ter v primerjavi z vodilnim ne izgubim niti sekunde več, sem pred sabo videl že tekmovalce tja do 5.mesta. Prepričan sem bil, da lahko končam znotraj top5, ampak se je stvar zapletla. Zadnje pol ure so me začeli grabiti taki krči v meča, da sem se moral dvakrat povsem ustaviti, ves preostali del pa sem predhodil/pretekel kot po “jajcih”. Cilj mi je kar naenkrat postal le še, da pridem do predaje. To mi je uspelo v 1h32min, kar je kar 5min slabše, kot pred 2 leti, s čimer seveda ne morem biti zadovoljen, ampak dal sem vse od sebe in to je to. O razlogih pa bo seveda potrebno še razmisliti. Padale Klemen Hančič je nato super odletel, pridobil dve mesti, Matej Lovše na kolesu je odkolesaril super, Maks Frančeškin pa na koncu dodal še piko na i in ujel rob deseterice med profiji.

Rok Bratina (SLO): 13. mesto v gorskem teku mi pomeni res ogromno! Časi za najboljšimi na svetu se zmanjšujejo. Elitna deseterica je vse bližje. Iz tekme v tekmo sem bližje vrhu. Naslednjo leto napadam čas pod 1:30! Z včerajšnjim nastopom (13 mesto – 38 točk) naslednjo leto presedlam med profesionalce na tej tekmi. Komaj čakam! Drugače pa smo kot ekipa SLO končali na res odličnem 24. mestu! Glede na to, da smo imeli štartno številko 123 (predzadnjo) od nas nihče ni pričakoval veliko. Presenetili smo številne profesionalce in zaprli usta dvomljivcem. Naslednjo leto bomo še močnejši in boljši!

Hvala vsem v ekipi: padalcu Zlatkotu, kolesarju Robiju in kajakašu Andreju!!! Hvala tudi Red BullNutrishop Slovenija za top gele in Suvel Šport za opremo!!!

CITYTRAIL™ TEKAŠKA DRUŽENJA

PRIDRUŽI SE NAM NA TEDENSKEM ODKRIVANJU NOVIH SKRITIH TEKAŠKIH POTI

Community run so tekaška druženja, kjer bomo raziskovali ozke ulice starih mestnih jeder, odkrivali skrivne prehode med visokimi stavbami, preizkusili čim več različnih podlag in izkoristili najrazličnejše terene, ki so nam v mestu na voljo. Ustavili se bomo na mestih s pitno vodo, kjer se bom okrepčali, prav tako pa nas bo pot vodila mimo številnih mestnih znamenitosti. Po klancih gor in dol, preko mostov, brvi in stopnic, vse to v mestu, kjer niti dva koraka nista enaka. Vsa ta raznolikost bo poskrbela za odlično telesno pripravljenost, za dobro vzdušje in koristne tekaške informacije ter nasvete tekaška trenerja.

17.9. Mestna avantura – Citytrail tek po Ljubljani


24.9. Odkrij Ljubljano – Odkrivanje skritih prehodov v mestu

1.10. Doživi svobodo – Trail tek po Rožniku

8.10. Razgibana mesta trasa – Trije vzponi: Golovec, LJ grad, Rožnik

15.10. Preizkusi vse terene v mestu – Razgiban tek po Centru Ljubljane

22.10. Čez mostove – prečkanje mostov Ljubljanice in Gradaščice.

Zbirno mesto: Ljubljana, TIVOLSKI GRAD – PARK TIVOLI

CITYTRAIL™ brezplačna tekaška druženja bodo potekala v več skupinah, kjer bo tempo prilagojen vsakemu posamezniku in bo omogočen kar največji užitek v spoznavanju mestnega labirinta. Poskrbljeno bo za dobro ogrevanje na začetku in prijeten zaključek vadbe, tekaška trenerja pa bosta z veseljem odgovorila na vsa vprašanja tekačev. Med nizanjem kilometrov pa se bomo spoznali tudi s pravilno tehniko teka po različnih terenih in premagovanjem različnih ovir, mestno okolje pa izkoristili tudi za tekaško krepilno vajo.

Poišči nove mestne poti z CITYTRAIL™ aplikacijo in osvoji nagrado


Salomon je za uporabnike pametnih telefonov iPhone in Andorid razvil aplikacijo, s pomočjo katere lahko v več kot devetdesetih mestih na svetu pretečete najzanimivejše CITYTRAIL™ mestne trase, ki so jih ustvarili in preizkušali najboljši Salomonovi tekaški trenerji. Bodite soustvarjalci novih tekaških urbanih poti, zbirajte točke z vsako tekaško aktivnostjo, poiščite nove zanimive lokacije na poti in jih delite s Salomon skupnostjo. CITYTRAIL™ tekaška aplikacija se nenehno dopolnjuje z novimi trasami in skritimi atraktivnimi lokacijami ter odpira vedno nove tekaške izzive v vašem mestu. Najbolj motivirane tekače z največ zbranimi točkami bomo na skupnih tekaških druženjih nagradili z novimi CITYTRAIL™ tekaškimi copati, s popolnoma prenovljeno fleksibilno GORE-TEX® zaščito, s katerim boste pripravljeni na nove urbane avanture, v vseh vremenskih razmerah.
Na tedenskih tekaških druženjih bo možen tudi test tekaške opreme Salomon in preizkus CITYTRAIL™ modelov ter sodelovanje v CITYTRAIL™ nagradni igri.
PRIJAVI SE NA CITYTRAIL™ TEKAŠKO DRUŽENJE in doživi tekaško avanturo v svojem mestu!
Vsak prijavljeni udeleženec prejme praktično Salomon nagrado.

Več informacij o prijavi in CITYTRAIL™ tekaškemu druženju tukaj .

Red Bull Dolomitenmann 2014 – V ŽIVO

Letošnji Red Bul Dolomitenmann si v neposrednem prenosu lahko ogledate na spletni strani www.servustv.com/at/Medien/Red-Bull-Dolomitenmann-2014. Neposredni prenos se bo začel ob 9:15, start same preizkušnje pa ob 10:00. Na progo se bodo prvi podali tekači, med katerimi bosta tudi Nejc Kuhar in Rok Bratina.

Red Bull Dolomitenmann 2014

V soboto 6. 9. 2014 je na sporedu ena najbolj norih štafetnih preizkušenj v ekstremnih športih. Slovenci imamo vsako leto na štartu kakšno ekipo, letos še posebej močno.

Gorski tek: Nejc Kuhar

Gorsko kolo: Matej Lovše

Padalo: Klemen Hančič

Kajak: Maks Frančeškin

Za ogrevanje pa nekaj kratkih posnetkov predstavitve vseh disciplin!

Gorski tek:

Padalo:

Gorsko kolo:

Kajak:

 

Najbolj dobrodelen družabni tek okrog slovenskega bisera!

Prvo nedeljo v mesecu septembru bodo Bled ponovno, kot že petnajstkrat poprej, preplavili navdušeni tekači, ki se bodo v duhu dobrodelnosti skupinsko ali posamično podali okoli čudovitega blejskega bisera.

Že 16. Bolléjev Originalni tek, ki je tekom let postal en izmed vidnejših dogodkov v Sloveniji, bo tudi tokrat poskrbel za prijeten, aktivno preživet dan. Slikovita in ravno prav dolga tekaška trasa, prijeten ambient, odlična organizacija, vabljiva športna vas, bogata nagradna žrebanja, druženje, zabava po samem dogodku – vse to in še več je Originalni Bolléjev tek.

Pridružite se nam na že 16. ponovitvi prvega slovenskega teka okoli blejskega jezera, v Mali Zaki na Bledu, 7. septembra ob 9:30.

Organizator, Šport ob jezeru in glavni pokrovitelj, blagovna znamka športnih očal Bollé, sta k sodelovanju povabila tudi športnike, ki jih Bollé opremlja. Tudi tokrat bodo z ramo ob rami tekli vrhunski športniki, olimpijci, ter rekreativni tekači, kar je poseben šarm teka.

Tokrat bodo organizatorji namenili izkupiček teka za projekt 5 tekov za 125 nasmehov v koordinaciji CUDV Matevža Langusa v Radovljici, del sredstev pa bo namenjen našemu najboljšemu paraolimpijskemu plavalcu,  »ribi z eno plavutjo«, Darku Đuriču. Darko namreč zbira denar za novi protezi, ki bi mu omogočile bistveno bolj stabilno hojo.

Kako izgleda prireditev, si lahko ogledate v videu na naslovu: www.sport-bled.si

 


Turna anketa

Trenutno ni na voljo nove ankete.


Arhiv novic